Varit på Combat

Jag är "back on track" och har precis varit på Combat! Tråkigt att det blev en veckas paus, men vad kan man åt att man blir sjuk? Inte så konstigt att man blir det heller... med tanke på vädret. Snart skall jag ta en dusch, äta ett hälsosamt kvällsmål och se på TV eller läsa. Hmm, vilket väljer jag månne?

Jag hörde idag att de preliminära resultaten av alla våra hörförståelser har kommit till skolan och jag skall imorgon gå och kolla. Jag vet alltså redan resultaten av finskan och engelskan (jag fick samma poängantal i båda, vilket betyder att engelskan gick väldigt bra och finskan okej), men nu är det tyskan och franskan kvar... Jag har en riktig jäkla klump i magen. Jag kommer att vara så besviken på mig själv att jag troligtvis sitter hela morgondagen i bibban och tvingar mig själv att läsa. Men kanske bättre så. Nu skall jag i varje fall hoppa i duschen!

En bild som togs på lördagen. Haha, gillar kattens min! Den älskar att bli fotad med mig?

Tittade på Oscargalan igår!

För första gången nånsin tittade jag på Oscargalan live igår. Dock somnade jag på soffan klockan fem, två timmar innan den slutade, men jag såg i varje fall en stor del av den! Jag har alltid haft skola nästa dag och har därför inte tittat på den förr.

Jag tyckte att Kirk Douglas var otroligt söt! Visst gick han knaggligt och pratade otydligt, men jag hade ändå aldrig kunnat gissa att han är 94 år gammal! Jag älskade även Mila Kunis klänning och Anne Hathaway i sin kostym! Snyggt!

Mila Kunis - otroligt vacker!

Hur kan jag inte vara hungrig?

Jag har inte ätit något sedan igår kväll (förutom en halv skål flingor som jag tvingade i mig), men ändå känner jag mig inte det minsta hungrig. Kanske för att jag typ bara sovit? Det kan ändå inte vara hälsosamt så jag sprang just till butiken och köpte en sallad och apelsinsaft. Skulle inte få i mig något annat, känns det som. Kan inte dagen redan bytas?


Story of today

Hej, idag vaknade jag med världens hemskaste magont. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen, jag skrek och vred mig i typ två timmar innan jag förstod att ta två värktabletter. Kände mig direkt sömnig och somnade och vaknade just. Jag har alltså inte gjort något annat på hela dagen än lidit av magont och sovit. Jag har inte ens ätit. Nu mår jag dock bra (det hjälper alltid att sova) och skall snart ta och äta något.

Vi hade jätte roligt igår och jag tog även massor av bilder. Synd bara att jag misslyckades i alla. Skall snart se ifall det finns en enda som går att publicera...


Nytt nagellack





Blev lite ljusare än vad jag tänkt mig, men gillar ändå!

Lite shopping

Jag visar bara en del nu, resten skall jag ha på mig idag och det visar jag senare!


Denna blir bra med ett bälte! (Gina Tricot)



En tjock halsduk att ha med läderjackan på våren! (Också Gina Tricot)

Colaöl och luftchoklad

God morgon (goddag egentligen)! Jag vaknade runt tolv och känner mig inte så värst bra... Blev lite spontan "fest" igår kväll hemma hos oss. Idag blir det dock ordentlig fest med alla mina bästa vänner då Cami fyller år imorgon! Förväntar mig en rolig kväll! 

Skjortan som jag skrev om igår var inte alls fin i verkligheten (färgen var på något sätt "fläckig"), men jag hittade allt möjligt annat kul. Kan ta och visa senare! Tillsvidare blir det två bilder på min colaöl och luftchoklad som min syster hämtade åt mig från Tyskland!


Finn ett fel









Många har säkert sett Kim Petras tidigare, en känd tysk sångerska, men ifall ni inte hört om henne förr... Kim var född som en man (som Tim), men hon var den yngsta någonsin att genomgå en könsoperation, vid en ålder av 16 år! 

Läs mer här!

Den där reklamen...

Ingen kan ha undgått att se bilden nedanför. Den är överallt; på TV, på gatorna, i tidningar och på bloggar. Det är även det första man ser när man klickar sig in på H&M:s hemsida. Jag gillar den konjaksbruna skjortan, tänkte snart gå till stan och kolla hur den ser ut på riktigt. Skall bara laga mig färdig först. Hörs!

Fredag

Det blev ingen träning idag... verkligen inte. Min näsa är inte längre täppt utan nu rinner den som ett vattenfall. Jag fick inte sömn igår och sov sedan väldigt dåligt. Vid sju på morgonen vaknade jag av en helt absurd dröm (det är väl drömmar alltid, men den här var helt sjuk).

Kort sagt handlade drömmen om att staten ville pröva ett nytt sätt att avrätta människor och jag och några kompisar fick vara försökskaniner eftersom det inte fanns några fångar som skulle avrättas inom en snar framtid. Vi skulle föras till en sjö någonstans i skärgården och sedan dränkas med åror, men även halshuggas. Roligt! Dock måste staten ha en orsak att avrätta oss, och som min orsak meddelades att jag stressar för mycket. Och så vidare. Det är roligt att försöka förklara en dröm, men det blir så långt och invecklat att ingen annan ändå förstår. Hursomhelst så var jag väldigt glad att allting bara var en dröm när jag vaknade...

Jag vet inte riktigt vad jag skall hitta på idag. Kanske försöka läsa lite, men det är ju trots allt fredag! Dock vill jag vara så frisk som möjligt imorgon, så det blir nog en hemmakväll. Får se om jag möjligtvis orkar dra mig till stan senare. Nu skall jag laga mat!


Jag och min Ferrari t-skjorta på morgonen!

Beck

Ser på Beck - Gamen från TV:n just nu. Har nog sett den förr också, men det kan ju inte skada att se på Gunvald lite extra, haha. Jag vet inte ännu hur det blir med morgondagen, men hoppas på att kunna gå till gymmet på BodyPump på morgonen! Skall även försöka dra mig till biblioteket och till stan, måste hitta en present...

Nu fortsätter filmen, god natt allihopa!


Årets första


Alla borde unna sig något riktigt gott idag! Det är nämligen den internationella OmNomNom-dagen idag!


Mina studentskrivningar

Jag har exakta tidpunkter för mina skrivningar, men ändå har jag så svårt att planera min läsning. Kan bero på att jag skriver så många ämnen att jag inte vet var jag skall börja. Eller så många ämnen skriver jag inte, och dessutom är det fyra språk + modersmål + hälsolära, men det känns som mycket. Hmm...

Jag märkte igår att mitt hår också håller på att lossna. Jag tycker inte att jag stressar alls för mycket, emellanåt känns det som om alla andra tar allting på mycket större allvar och läser som galningar, men varför lossnar mitt hår då?! Haha. Skulle vara helt roligt att ha det kvar. Kanske man inte skall planera så mycket... 



Frisk som en fisk!

Okej, jag har ännu också näsan täppt, men jag vaknade utan feber idag! För mig är det lika med frisk. Ett under har skett... Just nu håller vi på och städar. Bykmaskinen är på och jag skall precis fortsätta med att tvätta golvet. Skall även försöka läsa något idag... Själva läsandet är inte så jobbigt, men att sedan skriva anteckningar om det man läst känns nästan överväldigande. Skulle kunna använda mig av en dator, men jag memorerar saker när jag skriver ner dem för hand. 

Måste ta och fortsätta städa nu. Vi har det aldrig smutsigt här, men jag har så svårt att hålla reda på mina saker, speciellt mina kläder! Det är obotligt.


Ingen fara, den här högen for redan ni i bykmaskinen!

Nej nu...

Jaha, så har febern stigit till 38,5 igen. Den har hållits nere hela dagen, men tydligen var det bara tack vare värkmedicinen. Jag blir så förbannad, jag har upplevt det här för bara två månader sedan! Då började allting som en vanlig förkylning (trodde jag åtminstone), men när febern inte ville sjunka efter typ fem dagar drog jag mig till läkaren. Sist och slutligen låg jag hemma i två veckor med lunginflammation. Nu har jag dessutom ont i revbenen på vänstra sidan, det sticker till typ några gånger i minuter? Hmm? Äh, jag vill ju på Camis födelsdagsfest på lördag! Tjejkväll och allt! 

Från en sak till en heeelt annan. En liten parentes kanske... När jag var typ 8 år gammal fick jag hål i öronen. De första månaderna gick helt bra, men plötsligt infekterades hålen. Jag menar verkligen infekterades, det såg helt förjävligt ut. Jag var förstås tvungen att låta dem läka, men när jag var 11 år prövade jag på nytt! Denna gång gick det igen bra till en början, men efter att jag en gång prövade på örhängen som inte var av äkta silver infekterades de på samma sätt igen. Jag har på sistone fått en sådan brinnande lust att pröva ännu en gång! Brukar man inte säga att tredje gången gillt..? Jag som älskar stilen att bara ha bara ett örhänge!  


Smycken från Gina Tricot och JFR... Några exempel bara. Och jag borde självklart använda bara äkta silver.
Skall även lugna ner mig med dessa kollage... Är bara smått uttråkad, haha.

Beställning

Det är en tid sedan jag skrev ett inlägg om Bodycandy och om deras fina smycken, men vi (jag & min syster) har inte förmått oss till att beställa ännu heller... Idag skall vi dock göra det! Jag har nu äntligen lyckats bestämma mig och så fort hon också gör det så skall vi skicka iväg beställningen. 

Goddag förresten! Jag vaknade hyfsat tidigt idag, runt tio, och mår mycket bättre än igår. Jag har redan hunnit läsa en hel del, och skall precis fortsätta. Hoppas alla har en trevlig onsdag! (Jag var tvungen att kolla i kalendern vilken dag det är idag, haha)


Detta skall jag ha! Gillar!

Hur gott?!


Jag trodde att Noblesse bara fanns att köpa på båten och i Sverige. Tydligen hade jag fel (eller så har de nu börjat sälja det här). Hursomhelst, mmmm!

Jag har bakat!

Okej, detta må vara världens tråkigaste inlägg, men så sällan som jag bakar så måste man ju berätta om det till alla! Vi fick för oss att baka kanelbullar och de blev riktigt goda också (det är ju knappast ens möjligt att misslyckas). Så nu vet ni det! 

För övrigt så trodde jag redan att min feber sjunkit, men nu huttrar jag här igen. Skit!


Inspiration

Vi håller på att baka bullar och medan degen står och jäser sitter jag och kollar runt på olika webshopar, mest på Chicy.se. Rätt så litet sortiment, men det som de har är väldigt fint. Jag vet att jag borde börja fokusera mig på ljusa, tunna och söta plagg inför våren, men det känns ännu så långt borta!

Ge mig klockan och fjäderhalsbandet (åtminstone)!

Behöver en symaskin!


Denna klänning skall ännu bli en fin tröja! Behöver bara en symaskin och lite färdigheter...

Thai-cube

Usch vilken omotiverad dag det är idag. Jag var vaken vid tolv-ett-tiden, men blev sedan trött och gick och sova. Gissa om jag vaknade just? Klockan halv sju? Nå, man borde väl bli snabbare frisk om man sover mycket. Jag märkte även att jag inte ätit något på hela dagen och tog fram en Thai-cube från frysen. Hade aldrig förr smakat på det... Helt okej, men tror det skulle ha varit med bättre med någon annan smak.


Tisdag

Jag hade inatt igen en otäck dröm och var så lättad när jag vaknade. Älskar den känslan! Hursomhelst är jag ännu också sjuk och besviken på mig själv. Trots att jag är sjuk så borde jag väl kunna läsa, men nej. Jag steg upp från sängen klockan tolv och nu sitter jag här. Om jag bara kunde fara till biblioteket... Blir ingenting av att läsa hemma, men det kan inte hjälpas. 










Jag måste ha varit väldigt trött igår natt. Gick igenom alla humorsidor jag visste och skrattade typ dubbelvikt åt alla bilder... Nu undrar jag.

En söt liten familj

Jag hittade just en artikel om en familj i Indien... Familjen bor i ett hus med fyra våningar och över hundra rum. Varför? För att familjen består av 181 medlemmar och är därav världens största familj! Vad kan man säga? Den 67-årige Ziona Chana har minst sagt varit verksam. För tillfället har han 39 fruar, 94 barn, 33 barnbarn och 14 styvdöttrar. Ibland vet man inte vad man skall säga...

Chana med sin lilla familj
Huset såg ju ändå ganska mysigt ut!

Källa

En sjukling här som skriver

Jag tror att min kropp motsätter sig all sorts intellektuell verksamhet! Som jag lovade igår vaknade jag tidigt idag och klockan nio satt jag på biblioteket. Runt klockan tre drog jag mig hemåt och nästan omedelbart fick jag en hemsk huvudvärk, och om någon timme började även febern stiga. Just när jag kollade låg den redan vid 38. Fan! Jag har alltså inte gjort så mycket annat idag än legat i sängen och huttrat och tyckt synd om mig själv. Ingen Combat blev det heller idag..

Innan jag kom hem köpte jag en stickad klänning eller vad man nu skall kalla det. Gillade den inte alls som klänning, men tänkte pimpa den till en tröja. Får se hur det går, är inte någon mästare direkt på sådant... Måste ta och visa den i något skede!

Tillsvidare blir det bara två bilder från gårdagens middag:




Är i Rusko

Jag befinner mig just nu i Rusko hos min mamma. Vi har varit på spinning och snart skall vi äta tacos, men för övrigt har dagen varit lika slö som igår och fredagen. Har inte haft något att skriva heller... Men imorgon blir det andra bullar! Jag skall vakna tidigt och åka till bibban samtidigt som mamma far på jobb! Skall försöka sitta där i minst fem timmar och på kvällen blir det Combat igen.

Jag har också lust att shoppa, men när jag tänker efter... Vart behöver jag nya kläder? Till biblioteket? Mitt sociala liv kommer ju att vara ganska minimalt cirka en månad framåt. Dock har vi bestämt oss med vännerna för att hitta på något roligt varje veckoslut. Ingen klarar ju av att isolera sig på det sättet!

Nu blir det tacos!


Hugo värmer sig framför brasan

Min lördag

Oscars kompisar är hos oss, men jag orkar inte börja härja... Så fort de sticker till baren skall jag se ett avsnitt Desperate Housewives. Det var länge sedan sist!

Ha en treeevlig kväll!

Några till bilder

Här kommer några till bilder från torsdagen och fredagen! Jag märkte just att största delen av bilderna är suddiga, överexponerade eller korniga, men dessa var inte så farliga...


Tjeeenareee

Har varit slö

Jag kom hem från båten redan igår kväll någon gång runt åtta, men har varit otroligt trött och bortsett från att jag var hos min pappa idag och åt lasagne så har jag bara luggit på soffan. Men resan var awesome! Vi åt god mat, festade hela natten, njöt av sällskapet och hade allmänt trevligt. Jag måste erkänna att jag gick och sova nio på morgonen... Överdrivet kanske, men så ofta är man ändå inte på båten. Säkert därför som jag somnade på soffan också igår när vi hade några kompisar hos oss, haha. 

Nu har jag läslov i typ en månad. Den 14.3 fortsätter mina skrivningar med essäprov i modersmål. Jag behöver verkligen läsa, men jag måste anstränga mig så mycket för att orka. Jag borde kanske även jobba lite, men jag orkar inte med att både läsa och jobba dagarna långa. Kanske kan jag jobba en dag i veckan eller något, men jag har hur mycket tid som helst att jobba efter skrivningarna. Nu skall jag koncentrera mig på att läsa och träna. Jag skulle idag till gymet, men det var stängt. Typiskt... Blir spinning imorgon istället!

Ikväll skall jag inte göra något speciellt, är ännu också helt slut. Jag lägger upp några bilder från båtresan nu, men jag skall i något skede lägga in mera bilder både från bänkskuddardagen och kryssningen, bara jag orkar gå igenom dem alla. Det är inte nu!

Buffet
Öl och vin i kaffekoppar... Var nödvändigt för att alla bara fick två glas!

Marielle, Anthea, Emmi & Sara

Vi fick för oss att göra kullebyttor på natten, och inte bara en gång... Hade ont i varenda en muskel nästa dag!

Torsdag!

Jag är helt ute av dagarna, höll först på att skriva tisdag och sedan onsdag i rubriken... Så blir det när man inte har någon vanlig skola! Jag kom precis hem och har haft en super dag. Först ordnade vi program åt de yngre i skolan, sedan hade vi vår lärarsketch (gick myyycket bättre än jag trott!) och sedan körde vi omkring på ett flak runt stan med alla andra abiturienter i Åbo. 

Om ungefär tre timmar skall jag vara i terminalen för att gå på vår abiryssning! Den får lov att bli den bästa kryssningen någonsin, vi har ju betalat skjortan för att gå på den. Före det tänkte jag ta en kort power nap, hade inte egentligen tänkt göra det men känner att det kan vara bra... Fick inga superbra bilder från dagen men visar några i varje fall!


Kia, Laura & Cami

På flaket
Jag & Sarorna

Age is compulsory, wisdom is optional

Tjeeeenareee, idag har jag haft en lite otrevlig hörförståelse i tyska och en omöjlig i franska, och dessutom har jag fått tillbaka några resultat som jag inte är nöjd med. TROTS detta så kan jag inte vara på dåligt humör, för nu är det bara skriftliga prov kvar. Sköööööööööönt! Imorgon lär dessutom bli en fantastiskt rolig dag (trots att man inte får ha för höga förväntningar). Vi har varit i skolan till klockan fyra idag och målat plakat, täckt fönster med sopsäckar och övat på vår sketch. Måste se till att ta kamera med imorgon!

Om en stund skall jag iväg på Combat igen. Efteråt måste jag duscha och packa en massa, både till skolan imorgon och till kryssningen imorgon kväll. Annars får jag för bråttom imorgon. Nu skall ja rusa! 


Popcorn

Av nån orsak har jag börjat äta mer popcorn än nånsin förr och istället minskat på andra godsaker... Vet inte om det är en bra eller dålig sak, men billigare blir det i alla fall! Nu har vi dessutom världens finaste burk att ha popcorn i (hittade den i Stockholm!).


Omnomnomnom

Deppad & desperat

Jag har verkligen varit en riktigt störande tråkmåns de senaste dagarna. Jag har inte fått till stånd att öva på mina studentskrivningar, men ändå har jag gått omkring och klagat och varit allmänt rastlös. Eget fel liksom? Idag också sov jag tre timmar så fort jag kom hem från skolan... Hörförståelsen i engelska var svårare än den i finska, men den var ju då svårare för alla. Är väl någorlunda nöjd, men vågar inte hoppas för mycket.

Imorgon är det dags för de två sista hörssorna, men även de svåraste - tyska och franska! Jag sitter ensam i vårt sovrum och försöker desperat göra övningar på nätet, men tror inte det hjälper något. Kanske jag borde ha tagit tag i detta lite tidigare... Typiskt mig. Tog denna paus bara för att äta makaronilåda, så jag skall nu fortsätta med mitt patetiska övande. Hoppas andra har åtminstone en roligare dag än vad jag har!


Detta sysselsätter jag mig med idag. Roligt!

Puss

Vem påstår att det finns bättre tidsfördriv än att stå och pussas i 46 timmar? Grattis i varje fall, haha.


Laksana & Ekkachai Tiranarat

Det här är helt sjukt...

Jag börjar verkligen bli trött på den här kölden! Vi har ganska mycket fönster i vår lägenhet och nu när det är så jäkla kallt ute så blir det så kallt här inne också att jag får gå omkring med täcke runt mig! Jag fryser annars också så lätt så jag börjar huttra trots att jag har långärmad tröja och två par byxor på varann! 


Blir lite jobbigt i längden...

Måndag - alla hjärtans dag

Hejhejhej, glad vändag/alla hjärtans dag! Jag har aldrig firat alla hjärtans dag och kommer knappast att göra något speciellt idag heller. Hur gulligt det än är så tycker jag att man inte behöver bevisa sina vänner att de är viktiga, de vet det annars också! Hursomhelst så kom jag just hem och fyyyyyyyyyy så kallt det är ute!
-21 visade mätaren på morgonen när jag gick till skolan! Man har ingen lust att gå ut över huvudtaget. Jag är nu redan stressad för att jag måste gå till gymet senare idag. Det blir Combat ikväll igen!

Hörförståelsen som jag hade idag var faktiskt ganska lätt, lite för lätt för att vara A-nivå. Betyder att skriftliga delen kanske blir svår, hmpf. Nu har jag kvar engelskan, tyskan och franskan, vilket betyder att jag måste läsa på lite ord och sådant idag. Eeeeeh... motivation?

Jag var idag också och köpte världens fulaste klänning åt mig från loppis! Vi har abidag på torsdag och vårt tema är medeltiden. Jag skall vara en medeltidsprinsessa (typ) och köpte en röd sammetsklänning som egentligen är menad för barn. Jag har ännu inte prövat den (har ingen lust att göra det heller), men den såg ganska stor ut så får hoppas på att den ryms...

Hahaha. 4€ fick jag betala för skönheten!

Hemma igen!

Jag är världens sämsta på att hitta på bra rubriker, jag vet! Använder samma hela tiden, haha. Jag har i varje fall kommit hem från gymet nu och är väldigt nöjd att jag fick något gjort idag! Jag har aldrig svettats som på spinningen. Jag förstår inte ens varifrån allt kom, det bara rann... Bara så ni vet. Efteråt var jag också till butiken med mamma och fick med mig allt möjligt trevligt!

Jag har inte så mycket att säga, skall ta en dusch och se på tv och äta resten av kvällen. Har en liten klump i magen inför de kommande hörförståelserna... Gillar dem som sagt inte alls. Men det går nog bra bara jag inte är för nervös. Skall försöka! 


På fredagen



Söndag

Goddag, vi har varit väldigt slöa och stigit upp från sängen först nu... Jag råkade somna på soffan efter att mina vänner farit igår och resten av natten sov jag ganska dåligt, hade en otäck dröm och vaknade alltför sent!

Idag skall jag på spinning och imorgon till skolan! Mina studentskrivningar fortsätter med hörförståelse imorgon, på tisdag och på onsdag, men sedan blir det en tre veckors paus. En hörförståelse tar bara runt 45 minuter, men jag hatar dem. Imorgon är det dags för finska... Den lättaste, men också den som jag borde få bäst i. Nu skall jag äta ett väldigt sent morgonmål och hitta på något, hmm... Tråkig söndag.


Igår

Myskväll


Just nu!

Abikläder!

En kortfattad lektion i historia (lånat från Wikipedia): Katedralskolan i Åbo har sina rötter i en katedralskola som tros ha anlagts omkring år 1276 i anslutning till Åbo domkyrka. Den var Finlands första skola och fungerade då i utrymmen i kyrkans ringmur. Bland annat Mikael Agricola har varit rektor för Katedralskolan.

[...] 1630 ombildades skolan till gymnasium, och tio år senare, 1640, bildades Finlands första universitet Kungliga Akademien i Åbo som en direkt fortsättning på skolan. (Det universitetet flyttades 1827 till Helsingfors och blev Helsingfors universitet, alltså inte att förväxla med Åbo Akademi, som grundades 1918). Själva skolan fick nya utrymmen i domkyrkomuren. Efter Åbo brand 1827 verkade skolan i Raumo några år. 1830 omorganiserades skolorna i Åbo totalt och ett skilt gymnasium grundades, medan den lägre undervisningen fortsatte i Katedralskolan, som snart därefter fick namnet Högre Elementarläroverket. Bägge skolorna flyttade 1830 in i ett nyrenovrerat hus vid Gamla Stortorget, som tidigare hyst hovrätten. Ombyggnaden planerades av C.L. Engel, bredvid Brinkalahuset, där julfriden fortfarande högtidligt utlyses varje julaftonsdag. 



Ryggen. Kattans första namn var Schola Cathedralis Aboensis. Därav idén!

På byxonen

Lördag

Goddag! Jag har fått mig själv upp från sängen nu och skall just äta ris med kyckling, jag är såhäääääär hungrig! Hade det riktigt roligt igår (trots min frustration!) även om många lärare for ganska tidigt... Maten var god och sällskapet roligt! Idag skall jag få gäster, några vänner kommer hit och vi skall ha en lugn kväll med spel och god mat! Före det måste det städas... igen.

Jag har inte ännu gått igenom alla bilder (det finns typ 200, jag lämnar alltid min kamera någonstans på bordet och så får alla ta bilder med den, haha, bra taktik!) men lägger några som kommit emot hittills. Det blev tyvärr inga bilder på min klänning, hann inte ta bilder hemma och så glömde jag det lite. Synd!

Sara, jag, Marielle & Sara
Fina Marielle!

Citronkaka!

Iväg på lärarmiddag!

Jag vet inte hur jag igen lyckades, men jag har väldigt bråttom just nu trots att jag haft hur mycket tid som helst på mig. Jag skall i varje fall iväg nu och jag återkommer säkert imorgon! Ha en trevlig kväll!

Fan fan fan!

Jag är inte alls på bra humör nu... Får hoppas att jag blir det till kvällen, men just nu är jag besviken och frustrerad! Jävla skituppgifter, hade det kommit sådana som vi övat på skulle det ha gått bra. Inte för att man ännu vet hur det gick, men jag har en stor klump i magen. Och sen ännu sa alla andra att det gick bra. Åååååååhhh!


Satan

Sovdags snart!

Jag måste få en ordentlig, minst 7 eller 8 timmars sömn inatt. Jag skall sitta ännu en stund på soffan och gå igenom gamla anteckningar och uppsatser, men sedan skall jag lägga mig och försöka få sömn. Det borde lyckas, jag känner mig redan nu lite småtrött... Jag får hoppas på att vakna upp pigg imorgon! Åtminstone har jag förberett mig med allt möjligt gott att mumsa på under provet (croissanter, muffins, choklad, Coca-Cola m.m.)! I den situationen bryr man sig inte hur hälsosamt det är, bara det smakar gott! Nu skall jag fortsätta... Hörs imorgon (med lite roligare inlägg). God natt!


Tråkmåns

Shoppinggg

Töntig jag är men i brist på annat att skriva visar jag lite till shopping från idag och igår, hehe... 


Hade sommaren och Turkiet i tankarna... Från Spiritstore och H&M.

Hemma från skolan

Jag var mycket längre i skolan än vad jag hade tänkt mig! Vi skall ordna en abidag nästa torsdag och bråka lite med ettorna och tvåorna, och dessutom blir det kryssning sen på kvällen. Skall väl bli roligt! Jag skall tydligen också vara med i en sketch där vi skall spela olika lärare, haha... 

Imorgon är det dags för textkompetensprov i modersmål! Vårens första studentskrivningar. Lite tråkigt och spännande, men egentligen inte så farligt. Jag gör mitt bästa och det får räcka. På kvällen (imorgon) är det också dags för lärarmiddag, det om något skall bli roligt! Hur ofta festar man med sina lärare liksom?

Just nu har jag lust att gå på Combat och färga mitt hår, men jag tror jag skall försöka läsa lite. Det blev ingen bibba idag, hade ingen lust och jag är ändå ensam hemma så hur svårt kan det vara att öppna böckerna? Å andra sidan finns det inte så mycket jag kan läsa på. Vi får se hur jag gör!



Denna skall jag ha på mig imorgon! Tyckte den satt så bra, speciellt med höga skor!

Torsdag

Gooood morgon! Idag lyckades jag vakna lite tidigare och är redan färdig för att gå till skolan på ett möte angående vår abidag. Så skall jag förstås också äta i skolan när jag en gång går dit! Jag såg nyss att det är -10 grader ute... Usch! Jag brukar aldrig kolla mätaren innan jag går ut och så märker jag ute att jag har helt fel kläder, men idag blir det vantar och halsduk och hela faderullan! Nu blir det bråttom igen, vi hörs!



Jaaaaag idag!

God natt!

Jag tror inte att mina armar kommer att fungera över huvudtaget imorgon. Jag känner nu redan en smärta bara jag rör på dem... Jag skall strax krypa ner i sängen och läsa. Det skall bli så skönt att sova!

Jag har nu några dagar i rad kommit ihåg mina drömmar, men förra nattens var så konstig att jag inte vet hur jag skall förklara den. Jag befann mig i varje fall i närheten av mitt gamla högstadie och någon tappade 22 kronor (haha, det var faktiskt kronor). Jag och Oscar sprang fram och plockade upp dem (då var de plötsligt euron), men blev fast för det och jag fick som straff att gå på friidrottsträningar! P.g.a. träningarna missade jag båten som jag skulle gå på med en gammal kompis. Plötsligt fick jag veta att vi befann oss 18 timmar från Åbo och att jag inte hade någon skjuts hem för att min syster inte ville ha mig i deras bil... Sådant! Men nu...


... väntar Mumin på mig i sängen, god natt!

Hemma igen

Jag bara älskar känslan efter en hård träning! Även idag var jag helt genomvåt efter Combat-timmen. Väldigt fräscht, jag vet, men det är så det skall vara! Innan timmen satt jag i bibban och studerade i sådär 2-3 timmar, fick mer gjort än vad jag sammanlagt gjort hittills... Tror det blir en runda dit imorgon igen. Jag måste annars också vakna tidigt imorgon för att få en lite bättre dygnsrytm. Eller jag går nog och lägger mig rätt tidigt, men sover alltför länge på mornarna. På fredagen skall jag i varje fall vakna tidigt för att gå till skolan på skrivningar, och då vill man ju helst vara pigg och utvilad!

Jag hittade även en klänning idag! Trodde det skulle ta en evighet, men jag behövde bara gå in till H&M. Jag föll för den direkt även om jag tror att det är ganska många som har en sådan... Men jag gillade den i varje fall! Skall visa den senare idag eller imorgon. Jag fick med mig lite annat också, är väldigt nöjd!


Ett av dagens fynd (för en gångs skull tog jag brun och inte svart)! H&M, 14,90 €.

Onsdag

Goddag på er! Helt strålande väder idag. Jag bara måste gå ut snart! Tänkte gå in till stan för att leta något att ha på mig på lärarmiddagen på fredag... Jag har ingen aning. En klänning borde man väl ha, men jag har ingen lust att köpa en dyr klänning som man har på sig en gång. Kanske jag hittar något som går att använda senare också? 

Mitt läsande går sådär... Jag tänkte även gå till bibban efter stan för att få lite läst. Jag har med mig mina träningskläder så ifall jag får bråttom går jag på Combat rakt från bibban. Vi hörs i varje fall senare!


Skönt att få klä på sig ordentligt och gå ut! Har ju bara latat mig hemma de senaste dagarna. Kläder från Cheap Monday, Indiska och Bubbleroom!

En kväll i mina gröna byxor

Idag skall jag igen tidigt och sova! Egentligen känner jag mig inte så trött, men ögonen svider och jag skall ändå försöka vakna tidigt imorgon så lika bra så... Jag har hela kvällen varit helt sjukt godishungrig, men ändå för lat för att dra mig till butiken (som ligger typ 100 meter bort). Som tur hade vi lite mörk choklad i skåpet! Helt ofattbart hur man ibland kan bli så sugen på något... Imorgon skall jag i varje fall laga någon god mat och på kvällen blir det Combat igen! Nu drar jag mig till sängen, god natt


Har gått hela dagen omkring i mina gröna mjukisbyxor. Skitsexiga!

Sitter och drömmer

Jag har tittat på tatueringar redan länge, men det är en väldigt stor sak för mig trots att jag ungefär vet hurdan jag vill ha. Jag vill absolut ha en text och på något lite speciellt ställe som axeln, nacken, ryggen eller handen. Jag har bara så svårt att bestämma mig för att jag vill vara helt 110% säker! Annars skulle jag redan ha ett antal tatueringar...


Vackra bilder/tatueringar bl.a. härifrån och härifrån!

Ett litet hemmaspa

Äntligen känner jag mig riktigt fräsch! Jag har haft hårinpackning, krämat in mig i bus, vårdat naglarna osv! Nu har jag motivation att sätta mig i soffan och läsa lite. Känns lite overkligt att jag har studentskrivningar på fredag... 


Tisdag

God morgon, jag har idag igen sovit längre än det var meningen, men det är så skönt?! Jag blev verkligen chockad när jag steg upp från sängen och såg att det snöat hela natten. Allting var helt vitt! Jag som typ trodde att det inte skulle snöa mer... Man tror vad man vill tro? Haha, inte för att jag egentligen ogillar snö, men slaskvädret som kommer efteråt är såå jäkla jobbigt och tråkigt.

Jag har riktigt ordentlig muskelvärk efter igår, tror jag är i behov av en lång dusch eller ett varmt bad... Efteråt skall jag äta något och gräva fram böckerna. Vi hörs senare!



Utanför fönstret just nu (jämför med bilden här)

God natt!

Jag skall strax krypa ner i sängen med min bok (Det fördolda av Hans Rosenfeldt och Michael Hjorth - rekommenderar!) även om klockan ännu är ganska lite... Jag känner mig helt utmattad, men det måste vara på grund av träningen! Den var super... Blev nästan svimfärdig, kanske jag borde ha börjat mitt tränande med något liiite lugnare? Hade trots allt lunginflammation och steg inte typ upp från sängen på två veckor! Dock är det ganska länge sen och inget som jag längre borde tänka på, men det känns lite tråkigt att vara på "bottnen" igen - för bara två månader sen hade jag prima kondition!

Imorgon skall jag seriöst försöka läsa lite. Jag hatar mig själv lite för min dåliga självdisciplin... Men nu bär det av till sängen, god natt




Var enormt hungrig när jag kom hem och gjorde kycklingssallad. Hur gott som helst!

Ny partyväska!



Också denna från Bubbleroom. Perfekt storlek och gillar kedjorna!

Nu på Combat!

Timmen börjar först 18.50, men jag tänkte värma upp lite där före. Jag kan bara tänka mig hur jag kommer att svettas. Jag har varit på Combat många gånger tidigare (för två månader sedan) och jag är varje gång lika röd och flåsig efteråt. Som tur bor jag bara några hundra meter från gymet! 



Mitt gym använder Les Mills program - de ändras var tredje månad och är superbra!


Klänningen

Jag är verkligen nöjd med klänningen som kom i Bubbleroom-paketet förra veckan. Ett riktigt fynd! Gillar materialet och detaljerna. Den blir snygg på studenten med bruna ben och klackar (funderar på någon intressant färg för att klänningen är ljus, typ silver eller liknande?).



Den ser förstås lite formlös ut på bilderna, men ni får se den på mig i juni!

Måndag

God morgon! Jag har precis vaknat (har som sagt ingen skola mer!) och satt mig framför datorn. Jag har faktiskt lite muskelvärk efter igår, skönt! Vad skall man hitta på idag då? På kvällen bär det av på Combat (ifall jag får en plats, timmen är ännu också fullbokad, men det brukar börja komma lediga platser några timmar före..) men nu på dagen då? Borde man vara duktig och kanske öppna skolböckerna? Kanske?

Just nu håller jag i varje fall (igen) på att surfa runt på Bodycandys sidor. Jag behöver nya smycken till min navelpiercing och det är en väldigt billig och bra sida, men det finns ett problem - de har helt för mycket varor! Jag kommer aldrig att orka gå igenom hela utbudet! De har massor med olika kategorier och så har en kategori 40 sidor?! Dessutom är nästan allting så fint. Det känns lite onödigt att köpa 10 olika smycken när det ändå är så sällan som någon ser dem, men några kan jag väl beställa... 



Min avsikt var egentligen inte att göra ett kollage med bara turkosa/blåa och färggranna smycken, men de är så snygga! Ringen föll jag också för... Skall beställa så fort jag kan välja. Beslutsångest!

Söndag

Idag blev det lite sånhän dag igen att jag försov mig och hann inte göra så mycket annat på morgonen än slänga på mig kläder och borsta tänderna. Typ. Klockan ett skulle jag nämligen vara hos min pappa och äta... Efter att ha varit där i några timmar for jag rakt till gymet och på 60 minuters spinning (jag gjorde det!). Cami har nu också tagit ett 3 månaders kort och det kommer att vara mycket roligare att gå på timmarna tillsammans!

Imorgon lär det bli BodyCombat... Vi skulle idag egentligen på BodyPump men när vi väl var på plats såg vi att det var en annan ledare (vad heter det? Den som drar timmar på gym?) än jag trott så min mamma (som också var där) övertygade oss att gå på spinning istället. Bra val! 


Gym2000 (gamla bilder från deras sidor)

Dag 15 - Mina drömmar

Jag har haft en liten paus i de här inläggen, men det gör ju knappast något. Jag vet inte hurdana drömmar som menas här - nattliga drömmar eller dagdrömmar? Mina nattliga drömmar har jag i varje fall inte så mycket att säga om. Jag kommer ihåg mina drömmar hyfsat sällan och de är väl ganska typiska - ibland realistiska, ibland helt orealistiska. Det händer ganska ofta att jag inte vet om något hänt på riktigt eller bara i en dröm. Många säger att de ofta faller eller flyger i sina drömmar, men jag kommer inte ihåg att jag nånsin skulle ha haft en sån dröm.

När det gäller dagdrömmar vet jag inte var jag skall börja. Jag drömmer om att vara rik, om att vara ett geni, om att resa, om att bo utomlands, om att skaffa hund, om bra vitsord i studentskrivningarna, om fina kläder, om fina lägenheter o.s.v. Å andra sidan är jag nöjd med allting som det är. Dessutom är de flesta drömmarna ganska realistiska (kan vara svårt att höja sin IQ, men sådär annars...) och man skall ju alltid sträva efter att uppfylla sina drömmar. Next stop studentskrivningar!

Någon vacker dag skall jag ännu äga en basset! Vi får inte ha husdjur i denhär lägenheten och det är inte sådär bara att skaffa en hund, mycket ansvar och så! (Haha sidan som jag tog bilden från säger att basset är den 10. dummaste hundrasen, naaw!)


En sen middag

Det blev en väldigt sen middag idag, och inte speciellt god heller... Vi skulle göra klyftpotatisar, men latheten tog över och vi köpte frysta istället. Satt dessutom för mycket salt och grillkrydda på.


Ser helt okej ut, men...

Värdelös dag...

Jag tycker det är dumt när folk ber om ursäkt för dålig uppdatering. Det är ju inget tvång att skriva... Men jag förstår dem, det känns lite tråkigt att jag inte skrivit på hela dagen! Vi vaknade vid tre (ja... helt sjukt!) och jag har inte stigit från sängen på hela dagen förutom nu. Det förstör verkligen hela dagen att sova för länge. Men igår firade vi och hade det jätte roligt!

Vi var en hel del folk här hemma hos oss, både Oscar och hans kompisar som varit på båten och jag med mina. Vi stack till baren nångång efter elva och kom hem typ halv fyra. Vi hade helt sjukt roligt här hemma hos oss, mycket roligare än i baren. Men jag tycker att det alltid är så?

Nu när jag fått mig upp från sängen måste jag ta och äta något. Har bara ätit två bröd idag (som jag fick serverade i sängen, haha) och magen kurrar som fan! Det skulle smaka med klyftpotatis och en god biff, men jag vet inte om vi orkar... Imorgon skall jag hem till min pappa och han har lovat göra knackkorvssås, det är såååå gott! Imorgon skall jag också ta gymkort och nu när jag skrivit det hit måste jag göra det också. Kommer att hinna gå dit hur mycket som helst nu när jag inte har någon skola!

Bjuder på två fina bilder från igår med mig, Emmi och Sara.. Dessa är ännu helt okej, men kameran är full med helt sjuka bilder, haha. Jag hade på mig skjortan som var i Bubbleroom-paketet (inlägget här)!



Getting ready

Igen fick jag bråttom! Mina vänner kommer hit helt snart och jag har inte ens städat färdigt! Jag vet inte heller vad jag skall ha på mig, men det skall jag se snart. Nu skall jag försöka sminka mig, återkommer!

Fredag

Goddag goddag, fredag igen då! Har kommit hem för någon timme sen och allting är super! Skulle egentligen ta gymkort idag, menmen... Får kanske gäster hit idag och då måste jag ju städa! Som jag sa tidigare i veckan så blir det kanske en tjejkväll! Jag är ännu inte helt säker på det, men köpte för säkerhets skull en flaska vin tidigare på dagen, höhö.

Jag hade sista provet idag och det for tillräckligt bra för att jag skall komma igenom, haha. Läsandet igår gick sådär, tror jag läste runt 50 sidor... av 210. Min taktik var (som alltid) att gå och sova på kvällen med avsikten att fortsätta läsa tidigt på morgonen. Gissa hur bra det fungerar? Nåja, behöver ju inte tänka på sådant mer. Bortsett från studentskrivningarna är min skola slut nu! 

Förutom vinflaskan kom jag också hem med mina Bubbleroom-kläder idag. Det var på tiden att de kom! Allting var riktigt bra, skall ta och visa senare!

`

Världens vackraste låt

... just nu i varje fall!


Äntligen!

Jag har sökt efter perfekta kilklackskor (som inte kostar skjortan) i många månader, men alla har varit antingen för låga eller för höga eller annars bara fula! Gissa hur glad jag blev när kikade in i Skopunkten i Stockholm och fyndade just sådana som jag hela tiden viljat ha?! 


Kostade 399 kronor. De ser ännu bättre ut på riktigt!

Torsdag

Just nu har jag min allra sista provvecka i gymnasiet och imorgon det allra sista provet! Skönt, men... Jag har inte ens börjat läsa ännu och jag kom hem för många timmar sedan! Jag fick färdigt mitt diplomarbete idag, men just nu tröstar det inte. Jag borde orka, men motivationen är inte på topp när man bara tänker på att det snart är över! 

Jag har i varje fall förberett mig med energidryck och godis, skall försöka få ens hälften läst ikväll (inatt..) Imorgon blir det att hämta mitt Bubbleroom-paket från posten! Kanske även skaffa gymkort? Kanske? Orkar jag?


Lockande?

Nödvändigheter

Förutom typisk shopping så fick jag med mig från Sverige vissa små saker som jag viljat ha hur länge som helst, men som inte finns att köpa i Finland (tror jag? Har inte i varje fall hittat). Så glad jag är!


Hehe, de får lov att vara bra nu...


"Arbetar"

Tjaaa, arbetar gör jag väl inte, men försöker åtminstone få lite saker gjorda just nu. Jag kan belöna mig själv på fredagen sen! Har på mig en söt julklapp från systern:


Toffelsockor!

Godsaker

(Gjorde en egen kategori för sådana här inlägg...)

Imorgon eller på fredag tänkte jag visa lite av min shopping från resan, men nu känner jag mig tvungen att dela med mig lite av alla godsaker jag hann proppa i mig på två dagar! 

Min favorit! (Vanilj-yoghurt-pannacotta)

Vad annat kan man göra på båten än äta och dricka gott?

Dag 14 - Mitt hem

Jag brukar tänka att jag har tre hem, men jag antar att det är meningen att jag skall skriva här om det stället som jag egentligen just nu bor på? Det här känns nämligen inte lika mycket som ett hem som de två andra ställena... Kan bero på att jag bott här i bara någon månad och dessutom vet jag att den här lägenheten bara är en tillfällighet (jag har ju inte ens börjat studera än, klart jag hinner tröttna ganska fort!)

Vi bor i en tvåa på 45 kvadratmeter i Åbo centrum. Utsikten är bra - lägenheten ligger på tionde våningen, och vi är de enda som bor på den här våningen för att det någon gång varit ett vindutrymme eller liknande. Dock finns det många saker som kunde vara bättre. Toaletten skulle kunna lukta mindre avlopp ibland, fönstren skulle få sluta läcka och hissen skulle någon gång kunna vara i rätt våning! Hur frustrerande är det att den alltid är i ettan när man själv är i nian (den går bara upp till nionde våningen) och tvärtom?!



Min lilla hörna!

(Som jag skrev tidigare... Lägenheten är i behov av en storstädning. Jag kan inte just nu ta några bilder att visa er, haha!)

Hemma igen!

Ojojoj, klockan är ren mycket! Blev en lite längre skoldag för att jag blev dit och göra på mitt arbete... Ska strax fortsätta på det här hemma, ville bara meddela att jag är hemma igen efter en riktigt trevlig resa med mycket shopping och god mat!


Jag i ett slaskigt Stockholm

RSS 2.0