Fatta att vi lyckades

Tänk att vi faktiskt lyckades laga mat som både såg gott ut och smakade gott! Se själva:Skinka & ananas (och oliver åt Oscar, blä)

Btw, nu sticker jag till terminalen. Kan bli fattigt med inlägg imorgon... Men jag har gjort ett tidsinställt! :)

Dag 13 - Den här veckan

Den här veckan blir faktiskt ovanligt hektisk. Som sagt åker jag idag med båten (färjan) över till Stockholm och kommer tillbaka på onsdag morgon. På onsdag, torsdag och fredag har jag prov och på torsdag skall dessutom diplomarbetet i bildkonst ges in... Ingenting stressar mig förutom portfolien i bildkonsten. "Vilket fenomen inom bildkonsten eller den visuella kulturen anknyter ditt arbete till?" ... eh? Nåja, bara någon månad så är allting över!

På veckoslutet blir det säkert något slags firande. Skulle inte skada med en ordentlig tjejkväll, men vi får se vad som händer. Någon dag måste jag också storstäda... Desutom har jag lovat mig själv att skaffa gymkort igen, hinner knappast nu de närmaste dagarna, men kanske på veckoslutet?  

Nu skall jag i varje fall packa lite och äta den mycket omtalade pizzan!


Random bild från vår förra båtresa i juli 2010 - fan så roligt vi hade!

Måndag

Jag är så glad, jag var redan ganska säker på att jag inte kan fara till Stockholm idag för att jag har ett prov imorgon, men efter att ha varit till skolan idag och pratat med rektorn och ringt till en lärare så blir det sen också av! Jag får göra provet på onsdag istället, roligt att fara till skolan sådär nästan rakt från terminalen, men det blir säkert bra. Skall försöka läsa lite på båten, hehe... 

Så fort Oscar kommer hem skall vi laga pizza och så borde här verkligen städas. Dock borde jag också läsa på prov och göra på mitt bildkonstarbete... Hmm, prioritering? Pizzan först!


Glada jaaaaag


Filmen igår

Nästan alla som jag pratat med som sett Vares- Pahan suudelma har sagt att den är "helt okej, men inte lika bra som de två tidigare filmerna". Hmm... Jag tycker att de förra filmerna bara varit mörka och regniga, men det kan bero på att jag inte riktigt orkat koncentrera mig på dem. Den här var i varje fall helt bra, och väldigt roligt att nästan hela filmen är filmad på bara några hundra meters avstånd från var jag bor!


Dag 12 - I min handväskaHär är mina nödvändigheter! Beroende på var jag rör mig brukar jag också ha med mig t.ex. smink, tuggummi, en vattenflaska, skolböcker osv. Säkert ganska typiskt!

Duckface

Hahaha, finns det någon fulare min än en ordentlig duckface?! Som sagt så hade vi det roligt på fredagen!


Go AntiDuckface!

Söndag

Goddag, jag befinner mig ännu också i Rusko, men om några timmar skall jag hem och duscha och sådant, för på kvällen skall vi gå på bio! Vares - Pahan suudelma blir det. Är egentligen inget stort fan av finska filmer, men den är filmad i Åbo så kan vara roligt att se den bara därför också!

Söndag brukar vara en lite deppig dag, men jag är hur glad som helst! Har inte skola ännu imorgon heller så har ingen riktig söndagskänsla. Dock skall jag troligen ändå fara dit och prata snabbt med min rektor om ett prov, men det tar kanske några minuter. Nu skall jag ta och äta något!

Update: Två bilder från igår: (har inte riktigt något annat att visa än mat, haha)


*drool*Hemmakväll

Det ideala veckolutet för mig är en dag fest och en dag hemmakväll med något gott att mumsa på framför ett bra TV-program eller liknande. Idag är det just en sådan hemmakväll. Ligger i soffan, ser på TV, läser en New York-bok (gaaah jag vill dit nu!) och har massor med smått och gott att proppa i mig. Åt dessutom en jätte god biff med ugnspotatis tidigare idag! Mitt enda bekymmer är att jag inte har PSP på den här laptopen, men jag får laga bilder imorgon. Har en hel del!

Före vi kom till Rusko var jag och mamma till Citymarket och handlade. Så roligt att de har en hel Amerika-hylla där! Haffade åt mig några Jell-O-paket. Har aldrig smakat på det, men tänkte laga det ännu ikväll så det är färdigt imorgon! Undrar hur det smakar?

Jag borde klara mig!

 Dag 11 - Mina syskon

Haha, nu blir Heidi (min syster) glad! Hon är då två år äldre än mig (nästan exakt, jag skulle faktiskt födas på samma dag som hon men hade bråttom och kom två veckor för tidigt!) och vi är de enda barnen. Vi grälade riktigt sjukt mycket när vi var små, vi slogs och kastade saker på varann och skrek tills nåndera började gråta, men nuförtiden (när vi inte bor tillsammans) går det lite bättre. 

Vi är egentligen väldigt likadana, men ändå ganska olika... Vi har likadan humor och så, men våra personligheter skiljer sig. Vissa tycker att vi liknar varandra helt massor, men det tycker jag verkligen inte. Men så är det väl för de flesta?  Nåja, det får man avgöra själv.

Vi har egentligen också fem plastsyskon; mammas man har två barn och pappas "flickvän" (vad fan ska man säga om de inte är gifta?) tre, men jag har aldrig tänkt på dem som syskon.


Jag med min syster på resemässan en vecka sedan!

Några bilder från igår

Det togs en hel massa bilder igår, här kommer ett litet urval!

Antti


Jag & Cami

Jontte, Oscar & Emil - "confused"

Jontte, Oscar, Emil & Lauri, hahaha

Nonna & Oscar (han försöööker)

Oscar & Tommy. Kvällens sista bild typ, haha. Skulle inte säga att Oscar var sååå rund om fötterna, men bilden säger olika. Det gör de alltid, han ser alltid ut att vara helt borta på alla bilder, vet inte hur han gör det!

Lördag morgon då...

... eller ja, dag är det ju redan. Tydligen hade jag en rolig kväll igår. Vi var hos Julle och for därifrån vidare till baren. Cami kom till oss och sova, men hon for för någon timme sen. På vägen hem igår köpte vi en pizza och det kändes som om det var det godaste jag nånsin ätit, men så är det ju alltid med "fyllekäk", haha.

Idag tror jag att jag skall fara till Rusko och sova över hos min mamma, jej! Än så länge ligger jag i sängen. Vi tittade just Skins femte säsongs första episod och jag vet inte riktigt vad jag skall tycka. Jag älskade de två första säsongerna och tyckte också om trean trots att det kom en ny generation (som tur blev Effy kvar!). Fyran var redan lite för deppig så kanske bra med en ny generation igen... Skall nog ge den här femte säsongen en chans trots att första intrycket inte var något superbra.


Den nya generationen. Ingen snygging som Chris eller Freddie här inte!

Ingen Kaya Scodelario heller mer :( Btw, tycker det är coolt att hon och Emma Watson är vänner!


Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Fick lite bråttom så det blev två ganska dåliga bilder. Har egentligen på mig allt som jag köpte igår - skjorta, leggins och skor. Nu skall jag rusa! (Hur är det möjligt att få bråttom när man haft hela dagen på sig?!

Hörs imorgon!

Hejhejhej

Gissa bara om jag gjort något vettigt idag? Här sitter jag och äter pasta och lyssnar på Madonna. Skall snart hänga byke och göra mig färdig... Skall nämligen till en kompis lite senare. Försöker få upp ett litet festhumör!

Tummen ner

Jag har alltid tyckt att Tigis Bed Head- produkter doftar så gott så jag har använt dem i många år nu. För några månader sen köpte jag deras Treat me right-hårmask, men den är ju helt värdelös! Den skall ge glansigare och friskare hår, men man ser eller känner absolut ingen skillnad. Så dyrt som det är (runt 30€ i butiken, dock köpte jag från nätet för cirka 10€) så skulle man ju förvänta sig något bra...

Dessutom har jag nu märkt att mitt hår blir mycket snabbare smutsigt när jag använder Bed Heads shampoo och balsam än när jag använder något billigare märke. Burkarna är fina och doften jätte god, men det blir nog att byta märke nu!


God morgon!

Jag var vaken vid halv tio när Oscar for till skolan, men fan... Somnade förstås om och vaknade vid elva. Sen gjorde jag mikrogröt och märkte att det inte fanns mjölk så det blev väääldigt torrt och annars också äckligt. Borde göra på mitt bildkonstarbete och läsa på prov, men det hinner jag väl senare också med. Skall ta och klä på mig nu och hitta på något att göra. Hoppas det blir en bra dag, vädret ser åtminstone lovande ut!


Solen skiner!


Dag 09 - Min tro

Jaa a, vad kan man säga? Vetenskapen är det enda jag nånsin trott på och så kommer det alltid att vara, trots att jag faktiskt var medlem av kyrkan ända tills jag fyllde 18. Min familj har (som tur) aldrig varit det minsta religiös, men det är väl lite av en tradition att döpa sina barn och gå i skriftskolan... Det ångrar jag inte, men ifall jag nånsin gifter mig kommer det inte att ske i en kyrka. Enligt min mening finns det tusentals vackrare platser än en kyrka. 

Förr förhöll jag mig ganska neutral till allt som hade med religion att göra, men nu kan jag inte låta bli att koka vid en debatt. Att tro är väl ganska personligt och alla får tro på helt vad de tycker, men att gå omkring iklädd ett svart lakan och avstå från allting som kan anses roligt? What for?

Har massor med åsikter om det här, men tror jag låter bli... Skulle bli för långt. Orkar inte ens börja. 


Torsdag

Oohh vad klockan är mycket! Satt sist och slutligten i varje fall över sju timmar i skolan... men idag började också mitt fyra (eller tre? beror på hur det blir med Stockholm på tisdag!) dagars veckoslut, hur skönt! Får alltså ligga vaken hur länge som helst idag och spela Angry Birds... höhö. Och nu behöver jag dra mig till skolan bara för prov och skrivningar (och mat... om man orkar!)

Snurrande också en stund på stan efter skolan. Skulle aldrig ha trott att jag köper åt mig något... orange? Inte lackleggins heller för den delen, eller boots med nitar på? Kom i varje fall hem med allt det idag!Btw! Grattis till Mary-Lu Zahalan-Kennedy för världens första examen i the Beatles -studier, haha!

Som sagt...

Som jag gissade så klickade jag hem igår lite annat också än klänningen, men den här gången bara en liten väska, en lång skjorta och lite underkläder. Hoppas de kommer snabbt! Dag 08 - Ett ögonblickGrekland 12.8.2009, lite "at World's end" -känsla!

Studentklänning

Jag blir student i början av juni, men man måste vara tidigt ute om man vill ha en fin klänning! Jag har redan länge vetat ungefär hurdan jag vill ha, och nu råkade jag helt av misstag hitta en helt perfekt på Bubbleroom. Jag är bara rädd att den sedan inte sitter på mig som på modellen, men man kan ju alltid returnera (trots att jag hatar att göra det!). Älskar detaljerna och materialet! Tror jag beställer den redan idag. Problemet är bara att alltid när jag skall beställa något från nätet "råkar" jag beställa lite mer än vad jag tänkt mig och då blir det dyrt! 34,90 € går den här på - inte så illa för en studentklänning.

Onsdag

Goddag! Hade sen också bara en lektion idag och kom hem någon timme sen. Skönt att klockan är så lite! Imorgon har jag en hemsk dag, skall skriva två preliminära studentskrivningar (både tyska och franska) och det kan ta upptill 8 timmar! Tror nog jag klarar det på 6... Måste i varje fall idag repetera lite oregelbundna verb och annan trevlig grammatik som jag lyckats glömma bort på några månader. 

Jag försov mig idag igen (det måste vara på grund av min nya telefon, skall pröva byta väckningsljud) och hann inte alls laga mig, så här får ni en väldigt natyyrlig bild på mig!

Dag 07 - Min bästa vän

Jag tycker inte om att sätta mina vänner i någon sorts rangordning, men jag skulle säga att Emmi är min bästa vän. Vi träffades i skolan på sjuans första dag och blev vänner efter en legendarisk biologitimme. Det är nu över fem år sedan och vi har maaassor av härliga minnen tillsammans! Våra resor till Köpenhamn och Paris är något av det roligaste jag varit med om!


För typ fem år sedan på handarbetstimmen - vi och våra självgjorda kläder!En av mina favoritbilder på oss, tagen en sommar för många år sedan på jobbets kaffepaus med en dålig kamera, men det är något speciellt med den!


Emmis avskedsfest förförra sommarenEn bild från nyåret på mig och några andra vänner!


Tisdag

Fyfan vilken huvudvärk jag haft nu i två dagar! Sov väl dåligt förförra natten eftersom jag vaknade igår med en riktigt sjuk nacke, och idag kändes det ännu värre. Huvudvärken kommer av det alltså... Jag får huvudvärk av nästan vad som helst, ibland t.o.m. av att dricka vatten, haha.  

Annars har jag väl haft en ganska vanlig dag idag. Lyckades igen försova mig på morgonen och ännu mer än igår, men effektiv som jag är så var det inga problem. Stekte även plättar till efterrätt. Jag skulle göra det mycket oftare om det inte tog så lång tid! Och imorgon är det min sista riktiga skoldag i Katedralskolan, konstigt... Men slutar 10.45!

Nu blir det en till Burana och en dusch. Här ser ni några bilder på mina perfekta plättar! (Som skall ätas med sylt, grädde och socker!)
Naglar

Jag har aldrig i hela mitt liv haft lösnaglar! Jag skulle vara så rädd att de går av eller lossnar att jag säkert inte skulle kunna leva vanligt. Dessutom skulle det inte gå för mitt jobb... Därför har jag inte heller så ofta nagellack på naglarna, blir stressad när det börjar lossna och tar bort allting, vilket sliter naglarna ganska mycket (även om borttagningsämnet inte innehåller aceton blir mina naglar helt uttorkade).

Mina egna naglar är naturligt ganska tunna och går lätt av, men bara jag orkar ibland sköta om dem kan de växa hur långa och starka som helst! Har prövat både Trinds och Dead Sea Cosmetics produkter och båda har varit väldigt bra!
Dag 06 - Min dag

Det har varit en riktigt typisk måndag idag, bortsett från att jag försov mig på morgonen! På högstadiet försov jag mig i stort sett varje dag, men nuförtiden gör jag det ganska sällan. Idag har jag varit till skolan, suttit framför datorn, tittat på TV, ätit... som sagt, typisk måndag!
New York

Som sagt var vi på resemässan igår, och en av orsakerna till det var för att vi redan en tid planerat att åka till New York. Jag vet inte hur länge jag velat åka dit... Troligtvis sedan jag började se på Friends för mååånga år sedan (även om programmet faktiskt är filmat i Kalifornien!) 

I varje fall, nu är flygen bokade! 15.-25.8 blir det, ganska länge tills det alltså... Men nu har man något att se fram emot! Dessutom blir det andra resor här före ännu, åtminstone Alanya i maj och före det Stockholm/Tallinn/S:t Petersburg, får se hur det blir!

Kollade lite runt på bilder i Google... Borde egentligen inte göra det, otålig som man annars också är så känns tiden helt omöjligt lång!


Mitt veckoslut

På lördag ville Oscar och hans kompisar på en fest som var i Kimito och jag lovade att föra dem dit... 80 kilometer var lite väl långt, men jag tänkte att det skulle vara roligt att köra. När vi väl kom dit märkte jag att resan tagit över 2 timmar! Det var meningen att jag skulle åka tillbaka hem och hämta dem på natten ifall de inte hittade på något annat sätt att komma därirån... Jag skulle nämligen åka till Helsingfors nästa morgon och hade tänkt sova ordentligt den natten. 

Nåja, det blev i alla fall så att jag stannade där och sist och slutligen kom vi hem runt halv fyra... Lätt den tråkigaste festen jag varit på! Jag skulle hämta min mamma från Rusko morgonen därpå (eftersom jag hade hennes bil) och hade väckarklockan på klockan åtta för att hinna duscha och allt. Klockan 10.10 ringer hon och frågar var jag är. Jag fattade först inte ens att jag försovit mig utan svarade helt lugnt bara att hemma :D Efter samtalet rev jag upp Oscar från sängen, skickade honom iväg till Rusko och hoppade själv i duschen. 

På cirka 25 minuter duschade jag, krämade in mig, torkade och lagade håret, klädde på mig och sminkade mig! Klockan 10.45 stod jag på tågstationen. Tåget skulle avgå 11.00... min mamma kom till perrongen cirka 10.59,30! Min syster hoppade på på nästa station. Orsaken till varför vi åkte till Helsingfors var för att vi skulle på en mässa. Inte då någon gudstjänst (vilket skämt!) utan en stor happening där olika länder, flygbolag, resebyråer osv. hade sina stånd, menat då för människor som är intresserade av att resa.

Kom till Åbo vid sjutiden på kvällen och for ännu efter det till Rusko och äta kinesiskt, omnomnom!Jag efter en väldigt hektisk morgon...

Ris med friterad höna och sötsur sås, yes!

Dag 05 - Vad är kärlek?

Jag har ett prov att läsa på så detta skriver jag nu i all hastighet! (Bäst att orka nu då det imorgon faktiskt är min tredje sista riktiga skoldag innan provveckan, läslovet och studentskrivningarna!)

Kärlek är mycket mer än vad man ofta tänker - något mellan två personer. Med kärlek menar jag åtminstone min familj, mina vänner och även vissa saker (man brukar ju säga "jag älskar den här boken" eller något i den stilen)...


... och förstås Rasmus, gamla gubben! 

P.S. Det finns en förklaring till varför det varit så tyst här både igår och idag.. kommer imorgon!

Gymnasiediplom i bildkonst

Har i denna period en kurs i skolan där vi skall göra ett verk enligt uppgiftsbeskrivningar vi fått (vi hade fem uppgifter att välja mellan) och en portfölj om arbetet. För en gångs skull gör jag inte något i sista minuten, men det beror på att jag tycker det är helt roligt! Och vi har faktiskt över två månader tid på oss (nu är det under två veckor kvar!) 
Jag gör ett stort fotoalbum med en träram på pärmen och en portfölj med mjuka pärmar och småstenar. Idag trillade även fotona jag beställt i postluckan! Uppgiften heter "skam".Haha, de där två fulingarna på högra sidan av övre bilden är canvastavlor, de ser ut så för att de kommer att täckas med svart filttyg, behövde bara få kanterna målade svarta...

Fredag

... eller egentligen är det väl redan lördag, men jag tycker att dagen byts då man går och sova :)
Jag borde säkert vara ute och festa som de flesta andra, men det bara blev så att jag kuskade andra idag och nu när jag kom hem så hade jag ingen lust mer. Och nu stör det att jag inte tidigare gick och köpte något att snaska i mig! Ser nämligen väldigt tomt ut här hemma i skåpen...

I alla fall, bra att jag kört lite, har så pass nytt körkort att jag borde få öva hela tiden. Hatar att snön gör vägarna så smala och när isen bildar ett tjockt, ojämnt lager överallt! 


Jag idag!

Dag 04 - Det här åt jag idag

Har ätit verkligen ovanligt lite idag, och ingen godis eller liknande! Åt inte i skolan för att jag började så sent... Till morgonmål 2 rågbröd med gurka (har ätit rågbröd med gurka till morgonmål i säkert... 6 år?) och vitamin i brustablett, inte vidare gott men håller hungern borta allra längst för mig (inte roligt att gå i skolan hungrig).

Efter skolan körde vi till Ikea och åt köttbullar, 10 räcker perfekt för mig!

Gillar våra glas! Fick dem från jobbet (som alla våra andra glas också), men av dessa fina hann jag nappa åt mig bara 3 stycken! :(

Kultur i Åbo

Vårt lilla Åbo är kulturhuvudstad i Europa 2011, vilket i och för sig inte påverkar mitt liv på något sätt, men vi var ändå på invigningen förra lördagen. Den sändes på TV också, men jag, min syster och hennes pojkvän var på plats och tittade! Vi såg inte ett piss p.g.a. alla människor och höll på att frysa ihjäl, det råkade vara en jätte kall dag, men åtminstone såg vi fyrverkerierna! De var t.o.m. finare än dom som skjuts på nyåret.
Jag lyckas aldrig ta fina bilder på raketer! Dom sköt typ 10 raketer samtidigt och ändå lyckades jag inte ta bättre bilder än såhär :D

Novaqueen

Fan så mycket fina saker dom har på Novaqueen, fastna igen på deras sidor... 

Mina favoriter:
Skulle allra först beställa nån av väskorna, troligtvis nåndera av dem till höger, men är det värt det? Om jag inte är nöjd kommer jag helt säkert inte att orka returnera något, hmpf!

Torsdag

Älskar torsdagar! Speciellt kvällarna då... Säkert mest för att mitt veckoslut nästan börjar redan då, har bara en lektion på fredagar och den börjar klockan 13! Fast idag har jag massor att göra, bland annat en sammanfattning av 5 kapitel ur tyskaboken, men gissa bara?! Tänker hela tiden att jag gör det imorgon före skolan, men man vet ju hur det går när man skall välja mellan att sova och börja skriva, hehe.. 


Dag 03 - Mina föräldrar

Jag har världens snällaste föräldrar! De är frånskilda sedan typ 13 år tillbaka och jag har alltid bott hos min pappa. Har fått en ganska fri uppväxt och kan inte tänka mig en bättre barndom än den som jag hade! :) Kan inte uttrycka mig bättre än det... Har tyvärr inte riktigt några bilder heller att visa (vad konstigt?!), så detta får nu bli ett lite tråkigare inlägg!

Dag 02 - Min första kärlek

Äh, dagens är tråkig! Har haft bara en kärlek! Och jag menar då kärlek, inte sådant som hänt på dagis eller lågstadiet... :D

Den äldsta bilden jag hittade på oss var från början av 2007, då vi var på skribaläger. Lägret var otroligt roligt och har bara bra minnen därifrån, men lite onödigt med tanke på att jag inte då heller trodde på någon gud och nu är jag inte ens längre medlem av kyrkan? :D


Dag 01 - Om mig

Det mest grundläggande om mig står väl i profilen till vänster, men vad mer kan jag säga? Jag bor alltså i Åbo, en stad med cirka 175 000 invånare, i sydvästra Finland. Har bott här hela mitt liv, men får se vart studierna tar mig i framtiden. Jag bor tillsammans med min pojkvän i en tvåa nära centrum.

Jag går tredje året på gymnasiet nu, kan inte vänta tills jag får min mössa och får börja fundera vad jag vill göra resten av mitt liv... Köpte en systemkamera för 3,5 år sedan och har sedan dess haft fotografering som intresse lite vid sidan om allt annat, men har nu mer och mer börjat fundera på om det någon gång kunde bli ett yrke för mig? Nåja, jag har ju ännu tid på mig att tänka...

Jag har en syster och det var faktiskt hon som fick mig att göra hela bloggen, haha. Mina favoritsysslor är helt klart att hänga och festa med vänner, slappa framför TV:n eller datorn och ibland att gå på timmar på gym (fast inte just nu - har inte fått motivationen tillbaks efter att jag hade lunginflammation i december...) 

Nåja, lägger till några bilder! 

Bild från Paris i somras
En random bild från förra midsommaren, haha
Lägger senare mer bilder!

P.S. Att jag skriver detta inlägg just nu berättar också ganska mycket om mig; jag måste helt klart ha världens sämsta självdisciplin! Skulle ha tusen andra saker att göra, men prioriterar alltid det som jag tycker är roligast!

Hej!

Detta blir väl mitt första inlägg då! Tyckte det skulle vara roligt med en sånhän "30 dagars lista", "dag 01" kommer i nästa inlägg då :)

 

Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Min första kärlek

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Min dag

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Mina syskon

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Mitt hem

Dag 15 – Mina drömmar

Dag 16 – Min första kyss

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Ett annat ögonblick

Dag 22 – Det här upprör mig

Dag 23 – Det här får mig att må bättre

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Dag 25 – Det här ska jag bli när jag blir stor

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Min favoritplats

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Mina ambitioner

Dag 30 – Ett sista ögonblick


RSS 2.0